Vaalit 28.01.2018

9. tammi, 2018

Mitäkö mietin? Mietin presidentinvaaleja. Mietin ihmisiä ja heidän äänestyskäyttäytymistään.

Mietin myös ehdokkaita, heidän tapaansa vastata suoraan kysymykseen suoralla vastauksella. Mietin, että kun ehdokkaat ovat kerran lähteneet vaaleihin, miksi he eivät vastaa esitettyihin kysymyksiin suoraan? Mikä siinä on niin vaikeaa antaa oman mielipiteensä julki? Kysymyksiin vastataan kierrellen ja kaarrellen, pahimmassa tapauksessa kysymykseen vastataan kysymyksellä!

Mietin, että miksi ihmeessä media ei ole tasapuolinen kaikkia ehdokkaita kohtaan? Minäpä kerron: Mediat ovat maamme suurimpia lobbareita, ja kertovat meille vain sen mitä haluavat kertoa. Suurimmaksi osaksi medioiden esittämät kysymykset ovat johdattelevia ja äänestäjiä kohtaan harhaan johtavia.

Ottamatta sen enempää kantaa nykyisiin ehdokkaisiin, on minulla käsitys, että Suomen Tasavallan Presidentin ensisijainen tehtävä on turvata maamme itsenäisyys sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Kun katselen tätä ehdokaskaartia, ei siellä varmasti tuohon tehtävään ole kovinkaan monta kokemusta ja osaamista omaavaa ehdokasta. Ehkäpä parhaimillaan kolme ehdokasta.

Palataanpa tuohon alkuun; ihmisiin ja ihmisten äänestyskäyttäytymiseen. Miksi osa suomalaisista äänestäjistä äänestävät mielikuviensa ja tunteidensa mukaan? Ne ovat suurimmaksi osaksi luotu median kautta. Valtamediat määrittelevät ne uutiset ja tekemiset, mitä haluavat tuoda äänestäjien tietoon. Koskee siis kaikkia uutisia.

Minulta on jo ajat sitten lähtenyt luottamus Suomen lehdistöön. He vaativat itselleen sanan ja julkaisun vapautta ja sen kautta lähdesuojaa. Näistä he pääosin käyttävät vain jälkinmäistä kun joutuvat "kuseen" vääränlaisen uutisen julkistamisesta. Totuus on se, että Suomalainen valtamedia on häntäheikki, jota ohjaillaan ihan jostain muualta kun mediatalon sisältä.

Mielestäni ensisijainen kriteeri Suomalaisella äänestäjällä olisi se, että miettisivät mitä itse haluavat tulevaisuudelta ja millaisen tulevaisuuden he haluavat jälkipolvilleen jättää. Sen jälkeen on helpompi verrata asioita keskenään ehdokkaiden sanomisiin ja katsoa kohtaavatko ne millään muotoa toisiansa. Tämä on kaikkein yksinkertaisin keino ja monille ehkä kaikkein järkevin tapa.

Tärkeintä on mielestäni mielikuviensa luomiseen se, että ottaa lehdistön ja muun median tuomat "uutiset" ja "mielipiteet" varauksella omassa arvossaan. Useinmiten ne ovat irroitettu jostakin asiakokonaisuudesta ja voivat olla vain osa totuutta asioihin. Kiitos median.

Ja kuten aikaisemmin mainitsin, näin media ohjaa vaalikamppailua eteenpäin. Älä siis usko ihan heti, mitä lehdessä lukee. Tässä maassa on muutoinkin julkaisuja joita ei mielestäni voisi edes hyvällä omallatunnolla sanoa mediaksi puhumattakaan asiallisiksi julkaisuksi.

Useinmiten televisioiden vaalitenteissä käsitellään asioita jotka vain jollakin tasolla sivuuttavat Presidentin toimenkuvaa mutta koskettavat kansalaisia. Hienosti on mielikuvat tässä maassa rakennettu ihmisten aivoihin. Näillä tälläisillä mielikuvilla on äänestäjiä kiva ohjailla väärään suuntaan. Mielestäni se on ihmisten, äänestäjien kusettamista, ja siitä pitäisi myös joutua vastuuseen. Mutta se olisi jo liikaa vaadittu poliittisella saralla.

Kovin on viimeaikoina uutisoitu siitä, että Suomen talouspolitiikka on ollut oikean suuntaista ja talous on nousussa. Kyllä, tähän on helppo yhtyä. Se on ollut oikean suuntaista, mutta se tapa millä se on tehty on ollut erittäin epäoikeudenmukainen ja ajaa nousua sekä hyvinvointia vain toisaalle, sinne missä sitä on ollut jo yltäkylläisyyteen asti. Toisaalla kärsitään entistä enemmän ja vaivutaan syvempään "taloudelliseen koomaan".

Mitä tästä voimme oppia? Älä äänestä tunteella, vaan äänestä oman mielipiteittesi mukaan järkevintä ehdokasta. Puntaroi ehdokkaiden mielipiteet myös muualta kun mediasta! Käy tapaamassa ehdokkaita ja kysy heiltä itse suoraan mielipidettä kaipaamaasi asiaan. Ei kannata pelätä, koska valittu henkilö tulee olemaan Suomen Tasavallan Presidentti ja mikäli se on mielestäsi väärä henkilö, siitä voit syyttää vain itseäsi. Ja kuten olemme maailmalta nähneet: Väärä valinta voi johtaa epävakauteen ja jopa pelkoon!

Gallupit ovat mielestäni täyttä roskaa. Ne ovat vain suuntaa antavia ja keksitty ihmisten ohjaamiseen. Puolueettomia galluppeja ei oikeasti ole edes olemassa! Niiden tuloksiin voidaan "otannoilla" vaikuttaa alusta loppuun asti, se kannattaa pitää mielessä!

Tämä kirjoitus ei ollut kenenkään ehdokkaan puolesta/vastaan puhe, vaan ainoastaan oma mielipiteeni vaaleista ja äänestyskäyttäytymisestä ja valtamediasta. Joulun jälkeen alkaa alennusmyynti ja tiettyjä tavaroita pannaan halvalla myyntiin. Sama pätee vaaleihin!

Ei mulla taas muuta...

Moikka!